Eerlijk huren duurt het langst

Huur jij een huis of kamer en heb jij problemen met je woning, huurprijs of huisbaas?
Dan staat het HUURTEAM voor je klaar. HUURTEAM geeft advies en helpt met de oplossing zodat jij lekker kunt wonen.

Hoe werkt het?

Huur jij een huis of kamer en heb jij problemen met je woning, huurprijs of huisbaas? Dan staat het HUURTEAM voor je klaar. HUURTEAM geeft advies en helpt met de oplossing zodat jij lekker kunt wonen. Wist je dat huurders van particuliere huurwoningen en kamers gemiddeld €156,- teveel betalen? Als je teveel huur of servicekosten betaalt, of je hebt last van onderhoudsgebreken, dan zorgt HUURTEAM ervoor dat je minder gaat betalen.

Gratis

De diensten van HUURTEAM zijn gratis voor alle huurders van particuliere verhuurders uit Rotterdam. HUURTEAM werkt in opdracht van de gemeentes. De gemeente wil dat huurders goed, betaalbaar en veilig kunnen wonen. Daarom hebben zij HUURTEAM de opdracht gegeven huurders op de particuliere huurmarkt bij te staan als er (mogelijke) misstanden zijn met betrekking tot de huurprijs, servicekosten, onderhoud, en/of contractuele bepalingen. 

Opname

HUURTEAM komt bij je langs om je woning of kamer op te meten. Er wordt gekeken naar de grootte en voorzieningen van de eigen woning, de grootte en aanwezigheid van gemeenschappelijke vertrekken en voorzieningen en eventuele aftrekpunten. Ook kijkt het HUURTEAM naar achterstallig onderhoud en gebreken en wordt het huurcontract onder de loep genomen. Woon je in een studentenhuis, dan kan het huurteam ook alle andere kamers opnemen. Elke huurder ontvangt een apart advies.

Advies

Na de opname worden de gegevens direct verwerkt. Je wordt direct geadviseerd over onze bevindingen. Na de opname krijg je een schriftelijke bevestiging over de mogelijkheid tot het starten van één of meerdere procedures. Op basis van dit advies besluit je of je hier uitvoering aan wilt geven.

Machtiging

Machtig je het HUURTEAM om de geadviseerde procedures op te starten bij de Huurcommissie dan start het HUURTEAM de procedures op en betaalt de leges kosten. Het HUURTEAM houd je op de hoogte van de  voortgang van de procedures. Het is belangrijk om de brieven van het huurteam goed in de gaten te houden omdat hier belangrijke updates in staan over je procedures.

Aanschrijving

Met uitzondering van de toetsingsprocedure wordt de verhuurder eerst in kennis gesteld van de bevindingen van het HUURTEAM. De verhuurder ontvangt een voorstel of verzoek. Afhankelijk van het type procedure, heeft de verhuurder  3 weken tot 2 maanden reactietijd om op het voorstel of verzoek in te gaan (te schikken). Doet hij dit niet dan wordt een verzoek ingediend bij de Huurcommissie.

Tien redenen om het Huurteam in te schakelen

  • De diensten van Huurteam Utrecht zijn gratis.
  • Het huurteam stelt tijdens een woningopname bij jou thuis vast of je huurprijs klopt en of er ernstige onderhoudsgebreken zijn.
  • Het huurteam onderzoekt of de servicekosten kloppen en of er jaarlijks een juiste afrekening komt.
  • Het huurteam berekent of jij recht hebt op een lagere huurprijs.
  • Het huurteam regelt de gehele procedure van begin tot het eind. Ook de legeskosten aan de Huurcommissie worden door het huurteam betaald.
  • Het huurteam onderhoudt de contacten met je verhuurder. We proberen er altijd eerst minnelijk uit te komen..
  • Het huurteam geeft goede persoonlijke begeleiding tijdens het gehele traject.
  • Indien nodig, geven we je juridisch advies bij problemen, intimidatie of bedreiging door de verhuurder.
  • Wij checken gratis je huurcontract op fouten en geven je advies.
  • We berekenen na een positieve uitspraak van de Huurcommissie precies hoeveel geld je terug behoort te krijgen van de verhuurder en hoe je dat het beste kunt doen.
Steenvlinder
© Steenvlinder B.V. Privacyverklaring | Disclaimer