Huurteam Zeist

Wij helpen jou!

Heb je het vermoeden dat je een te hoge huur of te veel servicekosten betaalt, of dat je woning achterstallig onderhoud heeft? Huurteam Zeist is er ook voor jou als je wordt bedreigd of geïntimideerd door je huisbaas. Vraag vrijblijvend en gratis een woningopname aan voor advies waarmee je een stap verder komt.

Locatie: Zeist

Hoe werkt het Huurteam?

Huurteam Zeist is er voor jou. We nemen op, checken de gegevens en geven advies. Dat werkt zo:

  1. Je maakt een afspraak voor een woningopname.
  2. Je stuurt een kopie van je huurcontract.
  3. Het Huurteam bezoekt je woning en noteert de afmetingen van je woning en maakt foto’s van achterstallig onderhoud of andere gebreken.
  4. Het Huurteam stuurt jou het advies via de mail.
  5. Het Huurteam kan op jouw verzoek (machtiging) een procedure bij de Huurcommissie starten.
  6. Het Huurteam verzoekt de verhuurder om een schikking.

Huurder Christina

Gerechtigheid dankzij Huurteam

"Toen ik in mijn studentenkamer trok, kreeg ik te horen dat de verhuurder de huur ging verdubbelen. Ook bleek dat de woning zelf allerlei gebreken had. Dankzij de hulp van het Huurteam heb ik veel geld teruggekregen.  Maar het gevoel van rechtvaardigheid en gerechtigheid is voor mij vele malen belangrijker. Zonder het Huurteam had ik niet geweten hoe ik daar iets tegen kon beginnen.

Veelgestelde vragen

Huurprijs

Met een puntensysteem berekenen we de kwaliteit van een huurwoning. Bij elkaar opgeteld leveren de punten een maximale huurprijs op. Deze wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Het Huurteam berekent tijdens een bezoek wat de maximale huurprijs van een woning of kamer is. Wil je dat het Huurteam dit ook voor jou berekent? Neem contact op!

Huurcontract

Je verhuurder mag je niet zomaar uit de woning zetten. Een verhuurder dient altijd eerst de huurovereenkomst schriftelijk op te zeggen. Op het moment dat jij als huurder niet akkoord gaat met de schriftelijke opzegging dan dient de verhuurder naar de kantonrechter te gaan om de huurovereenkomst te laten ontbinden. De verhuurder moet hier een gegronde reden voor hebben.

Onderhoud

Je hebt recht op een kwalitatief goede kamer of woning. Je huisbaas is wettelijk verplicht je woonruimte goed te onderhouden. Zo niet, dan kan je huurprijs omlaag! Als er achterstallig onderhoud is in je woning of kamer, dan moet de verhuurder dat aanpakken. Het Huurteam stelt de verhuurder eerst schriftelijk op de hoogte van de gebreken. Hij of zij moet dan binnen 6 weken actie ondernemen.

Servicekosten

Je verhuurder mag alleen de werkelijke servicekosten in rekening brengen en mag hier geen winst op maken. Vaak betaal je een voorschot en aan het einde van het jaar hoor je een afrekening te krijgen van de precieze kosten. Twijfel je over de hoogte van je servicekosten of wil je gewoon weten dat wat je betaalt en of dat terecht is? Je kunt je servicekosten gratis laten controleren door het Huurteam. Als je recht hebt op teruggave, kan dat zelfs tot 2,5 jaar terug gelden.

Privacy

Je verhuurder mag nooit zomaar je huis of kamer binnenkomen. Hij of zij moet dit eerst aankondigen en een afspraak maken, zodat er iemand thuis is om open te doen. Als je huisbaas toch onverwachts binnenkomt, dan sta je in je recht om er iets tegen te doen. Maak je huisbaas duidelijk dat dit niet zo hoort en dat hij of zij terug kan komen op afspraak. Je kunt ook aangifte doen van huisvredebreuk als de verhuurder je eigen kamer zonder toestemming is binnengekomen. Wij kunnen je hierbij helpen.

Contact

Eerlijk en veilig huren voor iedereen

Het Huurteam werkt in opdracht van de gemeente Zeist. Alle diensten zijn gratis voor huurders. De gemeente schakelt het Huurteam graag in, omdat iedereen goed, betaalbaar, duurzaam en veilig moet kunnen wonen. Daarnaast is de gemeente ook vanuit de Wet Goed Verhuurderschap verplicht om haar huurders bij te staan.

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V. Privacyverklaring | Disclaimer